Li panisso èron subretot consumado de Toussant. Aro, se pòu toujour trouba à l’Estaco.
Ingrediènt pèr sièis persouno :
_225 gramo de farino de cese _1 litro d’aigo _3 cuierado d’òli verge _Òli pèr fregiduro _1 grosso cuierado de sau
Praparacioun :
Metre la farino dins uno casseirolo. Cava un pous au mitan. Incorpora la mita de l’aigo frejo lentament en meslcan bèn.
Faire bouli ço que resto d’aigo emé la sau e l’òli e ajusta à la preparacioun. Couire à fiò mejan en tornan lou mescladis enjusco la preparacioun vèngue espesso. Versa dins un plat à plat alonga (plat à cake) e leissa refreja environ sièis ouro davans de lou coupa en trancho. Pèr acaba, faire fregi à la sartan.
La panisso es uno especialita prouvençalo d’ourigino liguro qu’es tipico de Marsiho e de l’Estaco. Es un plat caud que se pòu manja coumo aco, en d’uno salado, en intrado de repas o de mantun autri biais.
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