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lundi 18 janvier 2016

Receto dóu Reiaume :


De l’epifanìo (lou 06 de janvié) à la fin janvié, manjèn la galèto di rei à la frangipano (que nous vèn de nòrd) mai en prouvènço e dins Oùcitanìo touto, se manjo tradiciounalamen la Poumpo di rei (que li disèn tambèn La courouno o Lou Reiaume).

Pèr un poulit Reiaume de 22/23 cm de larg
250 g de farino (uno liéuro)
10 g de levaduro (1 saquet e mié)
10 cl de la (quauqui cuié)
1 pinçado de sau
50 g de sucre (3 cuierado à soupo)
2 iòu
100g de burre foundu
1 c à s d’aigo nafro                                                                                                                    
De fru counfi

Pèr la decouracioun :
Fru confit
Sucre brigaia


Faire gonfla la levaduro dins lou la tebe.                                                                                                                    
-Dins un ensaladié, versa 200 g de farino,  fourma un pous e i mèstre lis uòu e mescla.
-I apoundre d’aise lou sucre, lou burre foundu e la sau en mesclant.
-Pièi, senso s’aresta de mescla, i apoundre la levaduro  e l’aigo nafro.
-Pasta fin que la boulo se destaque dóu plat.. Pèr s’adjuda, i apoundre lou restant de farino.

-Faire gounfla au tebe, sus lou fournet  3/4 d’ouro e faire degaza la pasto.

- Leissa pausa uno niue.

- Precaufa lou fournèu
 -Fourma uno bèlo boulo, pièi i faire un trau au mitan emé lou det e l’alargi pèr fourma la courouno.            Mèfi : Faire uno courouno largo emé un trau larg que lou Reiaume va gounfla e lou trauc s’amudi.
-Emé un pauc de sucre reserva, faire un sirop

- Introdurre uno favo, endurre au pincéu emé de sirop lou sirop delega emé quauquis gouto d’aigo-nafro.
-Enfourna à fìo dous sus uno placo cubèrto de papié sulfurisa à pau-près 30 minuto e très qu'enfounssas un coutèu e que sort se, retira la courouno dóu four.
- Decoura en samenant de gros sucre (sucre brigaia) pièi dispousa de tros de fru confit e daissa descauda.

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