De l’epifanìo (lou 06 de janvié) à la fin janvié, manjèn la galèto di rei à la frangipano (que nous vèn de nòrd) mai en prouvènço e dins Oùcitanìo touto, se manjo tradiciounalamen la Poumpo di rei (que li disèn tambèn La courouno o Lou Reiaume).
Pèr un poulit Reiaume de 22/23 cm de larg
250 g de farino (uno liéuro)
10 g de levaduro (1 saquet e mié)
10 cl de la (quauqui cuié)
1 pinçado de sau
50 g de sucre (3 cuierado à soupo)
2 iòu
100g de burre foundu
1 c à s d’aigo nafro De fru counfi
Pèr la decouracioun :
Fru confit
Sucre brigaia
10 g de levaduro (1 saquet e mié)
10 cl de la (quauqui cuié)
1 pinçado de sau
50 g de sucre (3 cuierado à soupo)
2 iòu
100g de burre foundu
1 c à s d’aigo nafro De fru counfi
Pèr la decouracioun :
Fru confit
Sucre brigaia
Faire gonfla la levaduro dins
lou la tebe.
-Dins un ensaladié, versa 200 g de farino, fourma un pous e i mèstre lis uòu e mescla.
-Dins un ensaladié, versa 200 g de farino, fourma un pous e i mèstre lis uòu e mescla.
-I apoundre d’aise lou
sucre, lou burre foundu e la sau en mesclant.
-Pièi, senso s’aresta de mescla, i apoundre la levaduro e l’aigo nafro.
-Pasta fin que la boulo se
destaque dóu plat.. Pèr s’adjuda, i apoundre lou restant
de farino.
-Faire gounfla au tebe, sus lou fournet 3/4 d’ouro e faire degaza la pasto.
- Leissa pausa uno niue.
-Faire gounfla au tebe, sus lou fournet 3/4 d’ouro e faire degaza la pasto.
- Leissa pausa uno niue.
- Precaufa lou fournèu
-Fourma uno bèlo boulo, pièi i faire un trau au
mitan emé lou det e l’alargi pèr fourma la courouno. Mèfi : Faire uno courouno largo emé un trau larg que lou Reiaume
va gounfla e lou trauc s’amudi.
-Emé un pauc de sucre reserva, faire un sirop
- Introdurre uno favo, endurre au pincéu emé de sirop lou sirop delega emé quauquis gouto d’aigo-nafro.
- Introdurre uno favo, endurre au pincéu emé de sirop lou sirop delega emé quauquis gouto d’aigo-nafro.
-Enfourna à fìo dous sus uno placo cubèrto de
papié sulfurisa à pau-près 30 minuto e très qu'enfounssas un coutèu e que sort se,
retira la courouno dóu four.
- Decoura en samenant de gros sucre (sucre brigaia) pièi dispousa de tros de fru confit e daissa descauda.
- Decoura en samenant de gros sucre (sucre brigaia) pièi dispousa de tros de fru confit e daissa descauda.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire